healthblog

Everythingdo gjë që ju duhet të dini në lidhje me hipertensionin e portalit

Everythingdo gjë që ju duhet të dini në lidhje me hipertensionin e portalit Hipertensioni i portalit i referohet një rritje të presionit të gjakut brenda venës së portalit që ndodh për shkak të dëmtimit të mëlçisë. Në këtë artikull, ne diskutojmë simptomat dhe shkaqet e hipertensionit të portalit. Ne gjithashtu mbulojmë se si mjekët diagnostikojnë dhe trajtojnë këtë gjendje. Hipertensioni i portalit ndodh kur presioni i gjakut në venën e portalit tejkalon 10 milimetra të [...]

Read more...